Urmărire la Cosmești. Șoferul a ajuns la spital

 

Joi, 8 septembrie 2022, în jurul orei 18:30, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Stadionului din localitatea Cosmești, județul Galați, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui bărbat aflat la volanul unui autoturism. Șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. 

Polițiștii au pornit în urmărire cu semnalele acustice și luminoase pornite, iar pe strada Crizantemelor au oprit autoturismul, blocându-i înaintarea cu autospeciala de poliție. A fost identificat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 49 ani, din satul Furcenii Vechi, comuna Cosmești, aflat sub influența băuturilor alcoolice. 

La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. 

În cauza de față a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, se arată în comunicatul IPJ Galați.