Trofeul Adolescent al Festivalului „Stea printre stele” Bacău câștigat de Alesia Munteanu

 

Asociația „Centrul Daniel” Bacău, în parteneriat cu Municipiul Bacău, a organizat vineri și sâmbătă, 16 și 17 septembrie 2022, cea de a X-a ediție – Ediție Jubiliară a Festivalului Internațional de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineri „STEA Printre Stele”. Scopul organizării acestui eveniment de promovare tip festival a pornit încă din anul 2012, din dorința de a schimba percepția legată de persoana cu dizabilități.

 Juriul acestei ediții de festival a fost compus din artiști consacrați precum: Mihai Alexandru – chitarist, solist vocal, producător și compozitor, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România – președintele juriului; Luminița Anghel – interpretă de muzică ușoară; Nico – Nicoleta Matei – interpretă de muzică usoară; George Vanvu – Profesor, compozitor și coordonator muzical al studioului Radio Iaşi, realizator „Pro Musica” şi „Hiturile Radio Iași”; Bogdan Dragomir – muzician și realizator emisiuni la Radio România Regional, membru al Uniunii Naționale a Artiștilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România; Ovidiu Iordache – compozitor; Claudiu Bulete – compozitor – manager CB Media și compozitorul imnului festivalului.

Participanții la festival, peste 150 copii și tineri din toată țara și din Republica Moldova, au concurat pe 11 categorii de vârstă. Evenimentul a avut loc la Teatrul de Vară „Radu Beligan”. Spectacolul Galei de Premiere a avut loc astăzi, 17 septembrie.

 Alesia Munteanu din Tecuci a participat la acest Festival interpretând melodiile „Fântânile albastre” și „Ana, zorile se vărsa”. În urma jurizării, Alesia a câștigat „Trofeul Adolescent”. Totodată, a primit invitație de participare la Festivalul internațional de muzică „Hermannstadtfest” – Sibiu, din partea juratului Bogdan Dragomir.

Alesia are 17 ani, este elevă a Colegiului Național „Spiru Haret” Tecuci iar pe plan muzical este pregătită de prof. Valentin Vasopol.

Felicitări!