Păstrarea și promovarea folclorului românesc, pe loc de cinste la Casa de Cultură din Tecuci

 

După ce, pe data de 15 septembrie 2022, o bună parte din colectivul Casei de Cultură din Tecuci printre care managerul Cristian Gabriel Călugăru, contabil Laura Hobincu, metodista Oana Atomei și coregrafa Nicoleta Cucoaneș au fost în vizită la muzeul artistului popular Paul Buța de la Sivita, unde au făcut din nou cunoștință cu frumusețea și bogăția folclorului românesc, iată că vineri, 16 septembrie, Casa de Cultură a organizat o nouă acțiune legată tot de folclorul românesc.

Este vorba de un Flashmob de dansuri populare, așa cum s-a organizat și în mai multe orașe din țară.

 Astfel, începând cu ora 13, în Parcul Central „Al.I. Cuza”, în dreptul fântânii arteziene, membri ai Formației „Altița” dar și alți iubitori ai dansurilor populare de la Colegiile Naționale „Spiru Haret” și „Calistrat Hogaș” din Tecuci, pregătiți de coregrafa Nicoleta Cucoaneș, au prezentat publicului tecucean din parc frumoase dansuri populare. Acestor dansatori li s-au alăturat și o parte din membrii Asociației Pensionarilor din Tecuci, conduși de inimoasa președintă Sevastița Nuța Donici.

De fapt, așa cum ne spunea coregrafa Nicoleta Cucoaneș, „și prin aceste manifestări, dorim să atragem publicul, mai ales cel tânăr, spre frumusețea dansului și portului popular care dorim să dăinuie cât mai mult timp”.

 

Iancu Aizic