Laboratorul Servicii al Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” a fost dotat prin Asociația Balinte Ionela – FOTO

 

Fiind o unitate școlară axată pe meserii, elevii Liceului Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci au nevoie de ateliere, laboratoare, săli speciale pentru exercitarea domeniului în care vor activa, respectiv turism, alimentație, mecanică auto, construcții metalice, confecționeri textile etc. Dascălii acestui Liceu şi-au propus întotdeauna formarea unui viitor absolvent bine educat şi instruit, capabil de adaptare pe piața muncii. Dar, cum de la vorbe la fapte sunt nevoi întotdeauna, pentru crearea  unor spații adecvate și utilarea lor, conducerea unității, prin director Lăcrămioara Botez, a găsit înțelegere la derularea acestora prin proiectul „Viitorul meu depinde și de voi” în urma unui acord de parteneriat între Asociația „Balinte Ionela” și Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” din Tecuci. Reamintim că acest proiect se derulează din iunie 2021 până în iunie 2023, dezvoltând procesul didactic și creșterea nivelul educațional al elevilor, iar despre dotările atelierului de mecanică și achizițiile făcute, simulator auto și altele s-a scris.  

Acum, a venit rândul unui alt  laborator de dotat, respectiv Laborator Servicii, acesta fiind amenajat la etajul patru al instituției școlare. 

Astăzi, 16 septembrie, elevii  clasei a XI-a pentru calificarea lucrător hotelier făceau cursuri în noul Laborator, care a fost denumit după numele Asociației Balinte Ionela, cea care a căutat resurse pentru dotarea acestuia. Au fost achiziționate pentru utilare: 30 scaune, 2 cuiere, 6 dulapuri depozitare, 4 mese mari de consiliu, 3 mese mici de consiliu, 1 copiator/xerox. 

 Profesor Ofelia Nazarie, șefa Comisiei profilului Servicii Turism și Comerț, aflată la ore, a ținut să mulțumească președintei Asociației, Ionela Balinte, pentru  echiparea corespunzătoare a laboratorului, menționând că „Toate dotările asigură un parcurs eficient în activitățile educaționale pentru toți cei implicați: profesori și elevi. Echipamentele din dotare asigură accesul rapid la internet și posibilitatea de a utiliza platforma ROCT, în cadrul orelor alocate laboratorului pentru Firma de exercițiu. Cu dotările pe care le avem, putem asigura o pregătire riguroasă și la un înalt standard de calitate a actului educațional pentru elevii noștri. Instruirea într-un cadru atractiv, creativ și interactiv, oferă largi posibilități tinerilor de a fi motivați și implicați pentru propria lor  formare, dobândind competențe esențiale care ulterior le va ușura inserția pe piața muncii.  

Competențele pe care și le formează prin firma de exercițiu sunt atât competențe sociale, competențe personale, tehnici de coaching, tablou completat de cele specializate, definite prin abilitățile antreprenoriale. 

Cu siguranță, fără un spațiu dedicat, luminos, cald și primitor cu mobilier în culori pastelate și echipamente care constituie mijloace didactice moderne, ne-ar fi fost mult mai dificil să susținem activități specifice pentru calificările noastre. Cuvintele de mulțumire sunt prea puține și poate insuficiente când este vorba de recunoștința noastră față de dv. și implicarea de care ați dat dovadă. Amprenta dv. asupra școlii noastre va rămâne permanent, drept pentru care vă mulțumim atât noi, conducerea, cadrele didactice cât și elevii. În contextul zilei de astăzi, 16.09.2022, cu ocazia inaugurării laboratorului, vă solicităm acordul pentru ca acest spațiu educațional să poarte denumirea – Laborator Servicii – Asociația Balinte Ionela”. 

Cuvinte de mulțumire au venit și din partea directorului Lăcrămioara Botez, a prof. Alina Tomozei, iar Ionela Balinte a încurajat elevii către învățătură și educație, de acestea depinzând viitorul lor, asigurând pe cei prezenți că va continua derularea proiectului de dotări specifice necesare liceenilor acestei instituții școlare.  

 Mulțumirile pentru aceste dotări, în valoare de 30.000 lei, se îndreaptă și către administratorii firmelor care au redirecționat trimestrial cei 20% din impozitul pe profit către Asociația Balinte, contribuind astfel la calitatea actului educațional. Aceste firme sunt:  BLK OIL BALCAN SRL, DIAPLANT INTERAGRO SRL, COVITEC SRL, PLASTDAN SRL, POPAS SRL, GLOBAL FOOD GROCERY SRL, TRANSFERO SRL, ANTALI AMD 2015 SRL, IDEI DE ARHITECTURA BY DIANA SRL, ROXDYVAS SRL, DIROVA SRL, JUNKET SRL, DULCE DE CASĂ AS SRL, YIN YU SRL, VICTAGRA SRL, ASP BEST CONTA ASOCIATI SRL, ALVITEC SRL, SUPERCARS AUTOSTART SRL, CURIERUL MEDIA TEC SRL, LUMISAR PUB REM SRL, DASIAR GEOMAR SRL, KLIGOR SRL. 

Antreprenorii tecuceni și din împrejurimi pot fi alături în desfășurarea următoarelor proiecte de achiziție.