Fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise la volan

 

Vineri, 16 septembrie a.c., în jurul orei 19.25, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Ghidigeni, o autoutilitară la volanul căreia au identificat un bărbat în vârstă de 27 de ani. 

La controlul documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea alcoolscop a rezultat valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Din verificări, a rezultat că proprietarul autovehiculului, un bărbat, de 40 de ani, i l-a încredințat persoanei depistate la volan, în scopul de a-l conduce, deși cunoștea că nu deține permis de conducere. 

Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul fără permis, cât și pentru încredințarea unui vehicul pentru a fi condus unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere. 

Sâmbătă, 17 sept, în jurul orei 17, polițiștii Biroului de Ordine Publică Tecuci au depistat, la volanul unui autoturism care circula pe strada Traian din municipiul Tecuci, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitate, care avea permisul de conducere reținut. 

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat acordul pentru testarea alcoolscop, acesta refuzând. În continuare, bărbatul a fost condus la spital, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, refuzând recoltarea celei de-a doua. 

Polițiștii au întocmit dosar penal și efectuează cercetări pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis. 

Duminică, 18 septembrie, un bărbat în vârstă de 22 de ani, din comuna Ivești, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier Tecuci la volanul unui autoturism care circula pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Tecuci.  

La testarea conducătorului auto cu aparatul Drugtest, rezultatul a ieșit pozitiv pentru metamfetamină. Bărbatul a fost condus la spital, în vederea prelevării de mostre biologice și stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive. 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, se arată în comunicatul IPJ Galați.