Tecuci: 200 de locuitori au colectat deșeuri în schimbul călătoriilor cu autobuzul

 

Vineri, 16 septembrie, 200 de locuitori din Tecuci au luat parte la cea mai amplă campanie națională care promovează călătoriile cu transportul public, în schimbul colectării separate a deșeurilor, „România Schimbă PET-ul cu biletul” .  

 În total, la nivel național peste 12.000 de persoane din 63 de orașe au participat la campania, dezvoltată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Locuitorii orașelor în care a avut loc campania s-au mobilizat exemplar și au colectat 87.000 de deșeuri, contribuind la dezvoltarea unor orașe mai curate și a un mediu mai sănătos, prin implicare și responsabilitate. 

La nivel local, campania s-a bucurat de sprijinul Școlii Gimnaziale „Ștefan Octavian Iosif” Tecuci. Primăria Municipiului Tecuci s-a alăturat ca partener local al acțiunii, fiind implicată în toate etapele de realizare ale campaniei și oferind susținere în organizare și promovare.  

Campania a fost dezvoltată de asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul programului național Vinerea Verde, și s-a desfășurat în parcările magazinelor Kaufland din țară, se arată în comunicatul Asociației Act for Tomorrow.