Magie, voie bună și aplauze într-un spectacol de nota 10 – FOTO

 

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, Teatrul de Vară din Tecuci a găzduit spectacolul intitulat „Magic Revolution Show” cu o trupă de artiști aflată într-un turneu național. 

Spectacolul a adus în fața spectatorilor trei renumiți maeștri ai acestui gen, respectiv Magicianul Mario care a fost secundat de doi innvitați speciali din Republica Moldova, Magicianul Andrei Andronachi și Clovnul Slava. Trupa a venit la Tecuci după succesul extraordinar din „Duelul magicienilor”, primul spectacol din România cu trei magicieni pe scenă, organizat în premieră de Magicianul Mario, care, după câte am aflat, va continua turneul cu un alt spectacol, duminică, 2 octombrie, la Galați. 

În spectacol, am asistat la apariții și dispariții misterioase, apariții de iepurași și porumbei din diferite obiecte, dar și alte numere foarte interesante de prestidigitație și iluzionism. 

 Primul care a intrat în scenă a fost Magicianul Mario care a apărut cu un tub în mână, din care a scos pentru început un batic, care s-a transformat urgent într-o floare din care au apărut apoi batistuțe albe și albastre, apoi iar buchete de flori la care, rupându-le petale și aruncate într-o umbrelă, să apară la loc buchetele de flori. Apoi, am remarcat la magician colectare de mingi de tenis de masă din diferite locații, din diferite părți, introduse în gură, apoi din gură ieșind o pamblică serpentină de circa 30 m, cu care a plecat în grădină, oferind din ea spectatorilor. 

A intrat apoi pe scenă clovnul Slava care și-a instalat patru scaune, a invitat patru copii pe ele, după care au urmat jocurile cu acești copii, o acțiune plăcută și interesantă. 

A fost apoi rândul iluzionistului Andrei Postolachi, din Chișinău, apărând cu două bile roșii, una mică și una mare, care își schimbau singure locurile și chiar se unificau. Interesant a fost și numărul cu cele 3 cărți de joc, la început de mărimi obișnuite, una roșie și două negre, care s-au transformat imediat în cărți de format A 4 și își schimbau automat locul între ele, număr ce a făcut cu adevărat deliciul publicului, participant interactiv la acest lucru. Nu au lipsit nici aparițiile de porumbei și iepurași albi pentru ca, în final, să apară cu o hârtie, să o decupeze cu o foarfeca și desfăcând hârtia, pe ea erau literele decupate – VĂ IUBESC TECUCI! 

 A revenit pe scenă Magicianul Mario care a oferit anumite premii, legate de magie, după extragerile la întâmplare, a numerelor de pe bilete de la intrare. Și la el am remarcat apariții misterioase de porumbei și iepurași. În continuaree, s-a instalat într-un suport cu o parte din cercuri fixe și altele montate în fața noastră, fără a avea spații libere între ele, a fost acoperit cu o pânză și apoi a ieșit imediat din acel spațiu. 

Au apărut iar pe scenă, cei trei îndrăgiți magicieni cu ziare obișnuite în mână, au fost făcute suluri, din care au ieșit flori ornamentale care, decupate, se măreau mereu, ajungând să depășească 2 m. Apoi, refăcute sulurile de hârtie, cei trei au început să le cresteze cu câte o foarfecă, pentru ca, apoi, la cei trei să apară pliante cu cuvintele – CREDE ÎN MAGIE. 

În concluzie, am asistat la un spectacol foarte bine închegat, cu absolut toate cele necesare succesului și creării unei atmosfere de adevărat spectacol de gală, cu multă voie bună și aplauze de la copii, părinți și bunici care s-au bucurat de o seară minunată. Am apreciat prestația excelentă a tuturor celor ce au apărut pe scenă cu un plus pentru Mario, pentru profesionalismul de care a dat dovadă, voia bună pe care o afișa mereu, de parcă ar fi făcut lucruri cu totul normale. 

 Personal, ca urmăritor al tuturor spectacolelor, pot afirma că de mult timp nu am mai văzut Teatrul de Vară așa plin, cu zeci de copii stând în fața scenei, pe jos, bucurându-se și aplaudând mereu pentru ce vedeau pe scenă și toți, cu mâna în sus, ca la școală, strigând EU – în speranța că vor apare și ei pe scenă pentru o așa zisă asistență a magicienilor. Și pentru că am vorbit de magicieni, să amintesc că am avut marea onoare să stau lângă un alt magician, având strânse legături cu Tecuciul, Ovidiu Toredo, venit acum în calitate de naș al magicianului Mario, spunând că a contribuit și el, câtuși de puțin, la desăvârșirea profesională a lui Mario. Ovidiu Toredo, cel care a dat spectacol pe această scenă anul trecut, la reinaugurarea Teatrului de Vară, a ținut să remarce faptul că acum acesta arată foarte corect și ne putem mândri cu el. A remarcat și buna organizare a spectacolului, unde, deși a fost cum am spus cu grădina plină, nu au existat nici un fel de incidente.  

Sincere felicitări realizatorilor acestui minunat spectacol cu un plus pentru liderul trupei, Magicianul Mario care, în final, într-o scurtă discuție mi-a spus că a rămas impresionat de ce a văzut aici și va reveni, oricând, cu tot dragul, la Tecuci. Noi îl așteptăm! 

  

Iancu Aizic