Tecuci – Un municipiu mai sigur și mai curat

 

Seria de transformări menite să ridice standardele de siguranță și curățenie continuă în Municipiul Tecuci. 

 Compania de Utilități Publice a montat mai multe module pentru colectarea deșeurilor menajere și selective în diferite puncte din municipiu, cum ar fi zona blocurilor AG, pe Aleea Ștrandului sau în sectorul Asociației de Proprietari Nr. 2. Tot în ultima perioadă, compania a montat noi coșuri de gunoi pe Strada 1 Decembrie 1918, cele vechi fiind deteriorate. 

 Serviciul Totul Verde din Primăria Tecuci anunță modernizarea mai multor locuri de joacă din oraș, cum ar fi Cartierul Nicolae Bălcescu, și suplimentarea cu topogane, leagăne și căsuțe, așa cum s-a realizat în Parcul Dendrologic. În același timp, angajați ai serviciului participă la procesul de Educație Ecologică a tinerilor din Municipiul Tecuci, și nu numai, explicându-le acestora beneficiile colectării selective. 

Pe linia siguranței publice, municipalitatea ne informează faptul că a fost finalizat un   prim proiect de extindere a sistemului de supraveghere video, iar în ultima perioadă 23 de infractori au ajuns la poliție pe baza imaginilor furnizate de camerele de luat vederi.  

 „Siguranța dumneavoastră este unul din obiectivele pe care mi le-am asumat foarte clar la începutul mandatului. În acest sens am finalizat și recepționat un prim proiect de extindere a sistemului de supraveghere video, unde am montat 100 de camere video. Practic, acum acoperim cca. 90% din Tecuci cu camere de supraveghere, conectate la un dispecerat care se află la Poliția Locală. Monitorizarea este permanentă, 24 de ore, 7 zile din 7. Cu ajutorul imaginilor am descoperit nu doar 23 de infractori care au ajuns pe mâna polițiștilor, dar și numeroase alte încălcări ale legii, soldate cu amenzi”, declară primarul Lucian Costin.  

Noutatea o constituie montarea camerelor de supraveghere la fiecare intrare sau ieșire din Tecuci. Imaginile surprinse i-au ajutat pe agenții Poliției Rutiere să soluționeze numeroase accidente, inclusiv cele cu fugă de la locul faptei.  

Acestea sunt doar câteva dintre exemplele care ne îndreptățesc să considerăm că Tecuciul devine un municipiu mai sigur și mai curat pe zi ce trece. Rămâne în sarcina noastră să utilizăm cu răspundere mijloacele puse la dispoziție, pentru un viitor mai sigur și mai curat al comunității noastre.