Planuri pentru sediul Judecătoriei Tecuci. Cum va arăta după renovare

 

Sediul Judecătoriei Tecuci este găzduit de un imobil monument istoric construit în anul 1915. Clădirea veche de 107 ani are nevoie de ample lucrări de reabilitare, motiv pentru care intră în reparații capitale începând de anul viitor. 

Mansarda neutilizată până acum va fi amenajată și transformată în spațiu de birouri, va fi instalat un ascensor cu pereți din sticlă care va deservi toate nivelurile, vor fi înlocuite ferestrele cu geamuri triple low-e cu tâmplărie din lemn triplu stratificat. Se va reface pardoseala cu marmură și parchet de stejar, vor fi reamenajate băile cu gresie și faianță de cea mai bună calitate, se vor reface vitraliile, vor fi instalate panouri de prezentare. Vor fi montate sisteme moderne antiincendiu și de alarmare, va fi instalat un sistem de ultimă generație de încălzire, răcire și ventilație cu ventiloconvectoare și perdele de aer, va fi instalat un generator electric de mare putere.  

La exterior, vor fi puse în valoare elementele decorative deosebit de frumoase ale clădirii (cariatide, brâu, acoperiș). La finalul lucrărilor, sediul instanței va redeveni o clădire emblematică a municipiului Tecuci, una dintre cele mai frumoase din oraș. 

Pe durata lucrărilor, Judecătoria Tecuci își va desfășura activitatea într-un imobil situat în zona Kaufland. Activitatea cu publicul a instanței se reia începând de luni, 21 noiembrie 2022, transmite Curtea de Apel Galați.