Cazuri și necazuri rutiere: Biciclist transportat la spital după ce a uitat să acorde prioritate. Semafor acroșat pe strada Dimitrie Hârlescu

 

Luni, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 8, la intersecția străzilor Cuza Vodă și Plugului din municipiul Tecuci s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane. 

Din primele verificări, a rezultat că victima, un bărbat în vârstă de 34 de ani care circula cu bicicleta, ajuns în intersecția menționată nu ar fi acordat prioritate unui autoturism condus de o femeie de 32 de ani, fiind acroșat de acesta. Bărbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. 

În aceeași zi, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au fost sesizați de Poliția Locală Galați despre faptul că în seara anterioară un autoturism care se deplasa pe strada 1 Decembrie 1918 ar fi efectuat viraj la stânga pe strada Dimitrie Hârlescu și ar fi lovit stâlpul din beton pe care era amplasat semaforul electric. 

Conducătorul autoturismului a fost identificat în scurt timp, în persoana unui bărbat în vârstă de 67 de ani, din comuna Corod. Întrucât, conform legislației în vigoare, nu trecuseră 24 de ore de la producerea incidentului acesta a fost testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

S-a stabilit, de asemenea, că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, fiind implicat, anterior, într-un alt accident. 

Polițiștii au întocmit dosar penal și fac cercetări pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis, transmite IPJ Galați.