„Un mediu curat, un viitor sănătos” – Proiect de ecologizare pe raza Municipiului Tecuci

 

În cadrul Programului privind ecologizarea zonelor afectate de deșeuri aprobat prin ordin al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, în data de 1 aprilie 2022, Municipiului Tecuci i-au fost alocate fonduri pentru o amplă acțiune de ecologizare. 

Joi, 27 octombrie 2022, a fost semnat un contract de finanțare între Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și Municipiul Tecuci având ca obiect acordarea unei finanțări nerambursabile de către AFM pentru implementarea proiectului cu titlul „Un mediu curat, un viitor sănătos”. 

În ședința ordinară a Consiliului Local Tecuci care va avea loc în 28 noiembrie consilierii sunt solicitați să aprobe implementarea acestui proiect de ecologizare. Se propune organizarea unei acțiuni de ecologizare a zonelor afectate de deșeuri la nivelul Municipiului Tecuci.  

Primăria Tecuci intenționează să coopteze un număr de 150 voluntari din rândul populației și a ONG-urilor pentru a interveni în unele puncte din municipiu. Zonele vizate nu intră în responsabilitatea operatorului de salubritate – Compania de Utilități Publice, dar se află pe raza teritorială a Municipiului Tecuci. 

Pentru buna desfășurare a acestei acțiuni sunt asigurate o serie de cheltuieli eligibile cum ar fi cele legate de deplasarea în zonele de ecologizare; cheltuieli cu masa participanților; achiziția de saci menajeri, mănuși, cizme, veste; cheltuieli privind transportul deșeurilor de la zonele ecologizate la centrul de colectare. Valoarea totală a proiectului conform contractului de finanțare este de 17.969 lei sumă care acoperă în totalitate cheltuielile enumerate.   

 

You cannot copy content of this page