Se înmulțesc furturile din locuințe. Bărbat reținut la Pechea

 

Luni, 9 ianuarie 2023, Secția 2 Poliție Rurală Smârdan, a fost sesizată, prin Apel Unic de Urgență 112, de către un bărbat cu vârsta de 29 de ani, din comuna Pechea, cu privire la faptul că în noaptea de 8/9 ianuarie 2023 persoane necunoscute ar fi pătruns în locuința sa și ar fi sustras mai multe bunuri. 

Din verificările preliminare efectuate, polițiștii au stabilit faptul că în intervalul cuprins între 8 ianuarie, ora 17 – 9 ianuarie, ora 8:30, persoane necunoscute au escaladat gardul împrejmuitor al proprietății, iar apoi, prin forțarea ușii de acces, au pătruns în două camere ale imobilului de unde au sustras mai multe bunuri, bijuterii și electronice. Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 7700 de lei. A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de furt calificat. 

În urma activităților investigative desfășurate de către polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan – Post de Poliție Pechea, a fost identificată persoana bănuită de comiterea acestei fapte. Este vorba de un bărbat cu vârsta de 28 de ani din comuna Pechea, județul Galați. Au fost recuperate o parte din bunurile sustrase, respectiv un laptop, un navigator auto, un ceas de mână și o pereche de căști wireless. 

După finalizarea audierilor și a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de acesta. Urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive, se arată în comunicatul IPJ Galați.