Tecuci: Străzi aflate în curs de modernizare. Lucrări prevăzute pentru următoarea perioadă

 

Municipalitatea, prin vocea primarului Lucian Costin, a prezentat stadiul lucrărilor de asfaltare la nivelul Tecuciului.  

Astăzi, 18 ianuarie 2023, la Tecuci se lucra intens în ceea ce privește infrastructura stradală, fiind deschise trei șantiere pentru reabilitarea străzilor.   

„În cartierul CFR, acolo unde sunt acum, se lucrează intens pe trei străzi concomitent, dar avem șantiere deschise și în Satu Nou, urmează să ajungem cu asfaltările și în cartierul Crivițeni”, a declarat edilul.  

Primarul a reamintit străzile aflate în prezent în lucru. Acestea sunt: Dumbrava Roșie, Vigilenței, Roșiori, Vrancei, Horia, Anton Cincu, Vornicului, 1 Mai, Duzilor, Grigore Alexandrescu, Crângului, Vlad Țepeș, Decebal, Iancu Jianu, Bâlciului, Muncitorului, Parcului, Vasile Pârvan, Independenței, Simion Bărnuțiu, G-ral Gheorghe Istrate, Mihai Vodă, Gheorghe Șincai, Ștefan O. Iosif, Grigore Tăbăcaru, Pamfile Șeicaru, Mihail Manoilescu. 

În intervenția sa, Lucian Costin a precizat că în afară de aceste străzi se lucrează și pe strada Matei Basarab. La momentul în care vremea va permite, începând cu luna martie, se va intra pe tronsonul de la OMV la Kaufland, pe vechea centură care la acest moment este aproape impracticabilă.  

„La nivelul municipiului Tecuci avem cele mai mari investiții în ceea ce privește infrastructura stradală. Încercăm să recuperăm cele șase luni pe care le-am pierdut anul trecut din lipsa aprobării bugetului local, sperăm ca vremea să țină cu noi și să terminăm aceste lucrări cât mai repede. Vă rog să aveți în vedere că vom asfalta și zona centrală, acolo unde modernizăm sistemul de canalizare care este vechi și colmatat. Cel mai important este că schimbăm rețeaua de apă care este de la 1914”, a adăugat primarul Lucian Costin. 

Trebuie să înțelegem că fără aceste lucrări subterane nu putem să evoluăm ca municipiu, avem nevoie de canalizare, avem nevoie de apă furnizată pe conducte noi. În unele zone din oraș conductele de apă sunt din azbociment, interzis în Uniunea Europeană pentru că este cancerigen.  

„Nu cumva sănătatea noastră este mai importantă decât un disconfort temporar? Eu zic că da. De aceea vă rog să aveți încredere și să aveți răbdare, pentru că imediat ce vom termina aceste lucrări în zona centrală vom intra cu un covor asfaltic nou pentru a da în circulație acest tronson.”  

Edilul a precizat că în cel mai scurt timp și alte străzi vor intra în proces de modernizare, prin Programul Național „Anghel Saligny” fiind alocați 20 de milioane de lei în acest sens. De asemenea, în luna martie zonele interblocuri de la Gheorghe Petrașcu, porțiunea de la Cina până la Kaufland, vor intra în proces de reabilitare. 

„Sperăm ca anul 2023 să fie un an extraordinar din punct de vedere al modernizării infrastructurii stradale, ca să scăpăm de acest trafic infernal și de problemele cu care ne confruntăm în trafic”, a conchis Lucian Costin.  

Se așteaptă aprobarea bugetului local în luna februarie pentru a intra și pe alte zone interblocuri, foarte importante pentru toți tecucenii.