Noi terenuri gratuite pentru tinerii căsătoriți

 

În ultimii ani un număr tot mai mare de tineri au solicitat sprijin pentru a putea intra în posesia unei locuinţe sau a unui teren pentru a construi casă. Intrucât numărul unităţilor locative este limitat, o soluţie este atribuirea unor loturi de teren în zonele stabilite de Consiliul Local Tecuci. 

Terenurile care urmează să fie destinate tinerilor sunt amplasate în două cartiere ale municipiului Tecuci unde există o populaţie tânără, în Zona industrială – Cartierul Tineretului şi Cartierul Nicolae Bălcescu. În același timp se caută soluţii pentru atragerea tinerilor tecuceni să revină în localitatea natală și să contribuie astfel la dezvoltarea municipiului. 

Un pas important privind alocarea de terenuri, cu titlu gratuit, tinerilor căsătoriți cu vârsta până 35 de ani, conform Legii 15/2003, pentru construcția de locuințe a fost făcut ieri, 31 ianuarie 2023. Au fost identificate două terenuri, unul în Cartierul Tineretului – cu o suprafață de 11.680 mp și altul situat pe străzile Izvor și Dorobanți – în suprafață de 8.936 mp, iar consilierii locali au fost solicitați să decidă destinația acestora.  

În urma votului favorabil din Consiliul Local Tecuci, cele două suprafețe vor fi lotizate, se vor trasa căi de acces și vor fi racordate la utilități. Loturile de teren rezultate vor fi puse la dispoziția tinerilor căsătoriți care îndeplinesc condițiile legale.