Ninsori și vânt puternic în cea mai parte a țării

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări valabile începând de astăzi până mâine seară. 

Cod Galben 

În intervalul 4 februarie, ora 11 – 5 februarie, ora 20, la munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h. Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă.  

În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20…25 cm. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni, 5/6 februarie. 

Începând de duminică, 5 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice. 

Cod Portocaliu 

În intervalul 4 februarie, ora 20 – 5 februarie, ora 20, la altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90…100 km/h) și vizibilitate foarte redusă. 

Cod galben 

În intervalul 4 februarie, ora 11 – 5 februarie, ora 6, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. 

Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică. 

Cod Galben 

 În intervalul 4 februarie, ora 20 – 5 februarie, ora 20, în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată.  

Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică, 4/5 februarie, va ninge și  vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă. 

Cod Portocaliu 

În intervalul 5 februarie, ora 2 – 5 februarie, ora 20, pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de  70…80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța. Vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni, 5/6 februarie.