Furturi la adăpostul nopții. Autorul reținut

 

Sâmbătă, 4 februarie 2023, la ora 6:40, Secția 5 Poliție Rurală Rădești a fost sesizată de o femeie în vârstă de 55 de ani, administrator la o societate comercială cu punct de lucru în satul Smulți, județul Galați, care are obiect de activitate magazin-mixt și bar. Aceasta semnala faptul că în noaptea de 03/04 februarie 2023 persoane necunoscute au forțat ușa de acces de la bar, au pătruns în interiorul acestuia și au sustras mai multe pachete de țigări de diferite mărci. 

După efectuarea cercetării la fața locului, s-a stabilit că au fost sustrase 110 pachete de țigarete de diferite mărci, dar și preparate din carne, prejudiciul fiind estimat la suma de 2.895 de lei. Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat. 

În urma activităților investigative desfășurate a fost identificată persoana bănuită de comiterea acestei fapte. Este vorba de un bărbat cu vârsta de 36 de ani din comuna Smulți, județul Galați. 

Joi, 9 februarie 2023, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară la două adrese din comuna Smulți. La una dintre acestea, unde locuiește bărbatul de 36 de ani, au fost depistate 10 pachete de țigări, care au legătură cu cauza, dar și o un obiect, care ar fi fost folosit la forțarea elementelor de siguranță de la ușa de acces în bar. 

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul de 36 de ani este bănuit de comiterea unui alt furt calificat în noaptea de 21/22 noiembrie 2022, când ar fi pătruns fără drept într-o locuință situată în satul Smulți, iar dintr-o încăpere ar fi sustras o drujbă, în timp ce proprietarul nu era la domiciliu. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 390 de lei. 

După finalizarea audierilor și a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de acesta. Urmează să fie prezentat în cursul zilei de astăzi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.  

 

You cannot copy content of this page