IPJ Galați: Aproape 4.000 de permise reținute și peste 32.000 de sancțiuni aplicate anul trecut participanților la traficul rutier

 

Activitatea Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a axat în anul 2022 pe creșterea gradului de siguranță şi protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală şi siguranța rutieră. 

Pe linie de siguranță rutieră, ținând cont de cerințele legitime ale cetățenilor privind sporirea siguranței cu ocazia deplasării pe drumurile publice, au fost identificate noi căi şi mijloace pentru creșterea capacității de acțiune a efectivelor de poliție rutieră din judeţul Galaţi.  

S-a urmărit asigurarea prezenței agenților de circulație în punctele cu risc ridicat de accident şi la orele cu trafic intens, atât în interiorul localităților, cât şi în afara acestora. Au fost întreprinse acţiuni cu efective mărite, atât cu forțe proprii, cât şi în cooperare cu alte formațiuni de poliţie, ori reprezentanţi ai unor instituţii abilitate prin lege în reglementarea unor segmente ale domeniului rutier. 

În anul 2022, numărul accidentelor rutiere grave a fost crescător, comparativ cu anul anterior, înregistrându-se cu 3% mai multe astfel de accidente. Principalele cauze generatoare ale evenimentelor rutiere au fost trecerile neregulamentare ale pietonilor 19,72%, abaterile bicicliștilor 14,96%, neacordarea de prioritate vehiculelor 13,60%, viteza, sub cele două forme, neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum 8,84%, precum și neacordarea de prioritate pietonilor 8,84%. 

În perioada analizată, polițiștii rutieri au constatat 523 de infracțiuni, au aplicat 32.608 de sancțiuni contravenționale și au reținut, în vederea suspendării, 3.989 de permise de conducere și 1.614 certificate de înmatriculare, se arată în comunicatul IPJ Galați.