Lucrări programate în următoarea perioadă. Amănunte despre starea drumurilor din Tecuci

 

Ieri s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Tecuci aferentă lunii februarie. Toate proiectele aflate pe ordinea de zi au fost adoptate. 

Pe lângă proiectele aflate la mapa consilierilor locali au fost luate în discuție o serie de aspecte cu care se confruntă Tecuciul, precum și planurile muncipalității pentru următoarea perioadă. În legătură cu starea drumurilor din oraș a oferit amănunte un consilier local PSD. 

„Suntem bombardați cu întrebări pe seama stării drumurilor cauzate de intervenția de schimbare a țevilor de apă și canalizare în municipiul Tecuci. Problema este mai veche, cumva este în curtea noastră a PSD-ului. Când a început lucrarea în Tecuci a venit dl. Fotea de la Galați cu directorul de la Rotary la dl primar Hurdubae, a solicitat să predăm amplasamentul întreg orașul, nu pe cartiere, pe străzi. Am predat tot orașul. Mai mult de atât, i-am scutit de cei 30% din valoarea proiectului care era garanție, prin care se angaja că aduce în stare inițială. Prin Consiliul Local au votat această scutire. Primarul nu mai are nici o putere, cu ce să-i sperie? Bani nu poți să le oprești, la bătaie nu poți să sari că te dă în judecată”, a precizat consilierul local PSD Constantin Ursulică. 

Despre lucrările executate în municipiu și cele programate în următoarea perioadă a vorbit primarul tecucean. 

 „La acest moment se lucrează la refacerea carosabilului afectat până în zona Gălbenuș. Acolo se va face o plombare simplă pentru că intervenția este minoră, maxim un metru lățime umblat în carosabil. De la Gălbenuș până la Dimitrie Hârlescu se va rade tot asfaltul și o să turnăm asfalt nou. Același lucru se va întâmpla și cu zona Elena Doamna, se va freza tot asfaltul de la pod până la Profiriu și vom turna un covor asfaltic nou. Zona respectivă era afectată de calitatea infrastructurii rutiere”, a declarat primarul Lucian Costin. 

Se estimează că până luna viitoare toată zona centrală și partea de la pod Bălcescu către intersecția cu Profiriu să fie finalizată. După Paști vor demara lucrările de la Casa de Cultură până la Dimitrie Hârlescu.  

„Prin Programul Operațional Regional (POR) 2021 – 2027 UAT Tecuci are în jur de 12 milioane de euro pe parte de mobilitate urbană, cu care vom intra la modernizat toată zona centrală a municipiului și trotuarele, pentru că atât ni se permite prin această linie de finanțare. Cu trotuarele o să ne ducem cât ne ajung banii cât mai mult către Dimitrie Hârlescu dincolo de Școala 10 și cât mai mult pe Gheorghe Petrașcu. Pe Gheorghe Petrașcu există până la Cina un pavaj ceva mai vechi. O să încercăm tot prin acest proiect să îngropăm tot ce înseamnă cabluri de curent și de curenți slabi, internet și telefonie, astfel încât zona de centru să arate a oraș modern”, a menționat edilul. 

Partea de centru va fi doar cu granit, în celelalte părți, până unde propun proiectanții să ne extindem, va fi un pavaj mai calitativ, astfel încât să se integreze vizual cele două materiale, granitul și pavajul. Tot din luna martie vor demara lucrările în zona de interblocuri Gheorghe Petrașcu și lucrările pe str. Tudor Pamfile. 

„Văd că în continuare mai sunt tiruri, în special de Moldova și Ucraina, care mai tranzitează această zonă. Am înțeles de la Poliția Locală că aceștia au niște sisteme de navigație mai vechi și nu au actualizat noua centură. Din păcate Poliția Locală nu are atribuții de a opri în trafic astfel de camioane, singurul organ competent rămâne Poliția Municipală care are un deficit de agenți la Biroul Rutier.” 

 Primarul Lucian Costin a dezvăluit că există premisele, printr-un program național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, să obținem finanțări pentru clădirile din zona centrală. Este vorba despre fostul tribunal, grădinița din parc, bibliotecă și clădirea de lângă Primărie, care nu arată deloc bine și are nevoie de o consolidare.  

„Dacă reușim să obținem aceste finanțări, centrul în Tecuci capătă o nouă culoare, pentru a arăta mai civilizat. Astăzi Tecuciul nu arată cum ne-am dorit, dar sunt convins că ușor, ușor, vom mișca lucrurile”, a conchis edilul Lucian Costin.