Cinematograful, Biblioteca și Grădinița din Parc renovate cu fonduri nerambursabile. Alte patru clădiri primesc finanțare

 

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a făcut publice primele 50 de proiecte selectate pentru finanțare în cadrul Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat. Șapte dintre aceste clădiri se află în Municipiul Tecuci. 

Astfel, 19 instituții de învățământ, 13 edificii socio-culturale, 11 blocuri de locuințe, 4 clădiri administrative și 3 unități de sănătate au fost incluse în lista celor care pot primi finanțare odată ce autoritățile locale depun documentele suplimentare necesare. Clădirile sunt din București, Argeș, Botoșani, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Neamț, Prahova, Timiș, Tulcea, Vaslui și Vrancea, iar suma totală solicitată pentru consolidarea lor este de 738 milioane de lei. 

Prin aceste alocări de fonduri Tecuciul a primit 95 de milioane lei, peste 19 milioane euro. Cele șapte clădiri și lucrările care vor fi finanțate de MDLPA la Tecuci sunt: 

Cinematograf Arta

 – Consolidare şi reabilitare imobil, str. 1 Decembrie 1918, nr. 64, localitatea Tecuci, judeţul Galaţi; 

– Consolidare şi reabilitare Cinematograf Arta; 

– Reabilitare, consolidare, demolare parţială, extindere şi reconversie funcţională a Grădiniţei nr. 14 în Muzeu de Artă Contemporană; 

– Reabilitare, modernizare şi consolidare a Bibliotecii Municipale „Ştefan Petică”; 

– Reabilitarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a Colegiului Național Calistrat Hogaș; 

– Renovare integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirii Pavilion A din fosta Unitate Militară UM 01589; 

– Renovare integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) a clădirii Pavilion B din fosta Unitate Militară UM 01589. 

În urmă cu două zile, primarul Lucian Costin își exprima speranța ca printr-un program național de consolidare a clădirilor cu risc seismic, să obținem finanțări pentru reabilitarea clădirilor din zona centrală a Tecuciului. Iată că și acest obiectiv a fost atins. 

 

Lista obiectivelor aflate în proprietatea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau locale care au primit finanțare.