Fonduri europene pentru fermierii gălățeni

 

Fermierii din județul Galați intenționează să atragă fonduri de peste 85 de milioane de euro în infrastructura secundară de irigații. Încă de la începutul anului echipa Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Galați a prezentat beneficiile acestor investiții agricultorilor gălățeni.  

Din discuțiile purtate cu fermierii a reieșit faptul că la nivelul județului Galați există șapte societăți dornice să înființeze sisteme noi de irigații în zonele neamenajate.  

„Le suntem alături, pregătind infrastructura principală de irigații pentru a putea onora comenzile de apă și ne dorim ca anul acesta gradul de absorbție al fondurilor europene să fie cât mai mare în județul Galați”, a declarat Sorin Adrian Pîrvu, Director Filiala Teritorială de Îmbunătățiri Funciare Galați.   

Se preconizează depunerea de către OUAI-uri a unui număr de peste 50 de proiecte pentru modernizarea infrastructurii secundare de irigații. OUAI reprezintă o structură organizatorică a utilizatorilor de apă pentru irigat care are în componență unul sau mai multe SPP-uri – stații de punere sub presiune a apei de irigat prin ploturile ce le deservesc – rețeaua de conducte îngropate ce distribuie apă la plante prin aripile de ploaie.