Reținut după amenințări cu moartea în sala de clasă

 

Luni, 6 martie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară Galați au fost sesizați prin plângere scrisă de două persoane de sex feminin, cu vârstele de 21, respectiv 38 de ani. Cele două femei, eleve în cadrul unei școli postliceale din municipiul Galați, reclamau faptul că în cursul zilei respective, în jurul orei 16, în timp ce se aflau în sala de clasă a unității de învățământ au fost amenințate cu acte de violență și cu moartea de un coleg de clasă, un tânăr cu vârsta de 23 de ani, din Galați. 

Din verificările preliminare efectuate de polițiști, s-a stabilit că tânărul de 23 de ani avea asupra sa un spray iritant lacrimogen în timp ce le amenința pe cele două colege, scandalul provocat de acesta a fost în prezența altor 13 colegi de clasă, iar prin comportamentul său s-a creat o puternică stare de temere și de indignare. Doar intervenția a două cadre didactice, precum și a colegilor de clasă, l-au determinat pe agresor să nu folosească sprayul iritant lacrimogen față de cea pe care o amenința cu moartea, femeia de 38 de ani, și să părăsească sala de clasă și unitatea de învățământ. 

A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Polițiștii au continuat cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. 

Luni, 13 martie 2023, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința tânărului de 23 de ani. Au fost identificate și ridicate obiecte pe care persoana bănuită le-ar fi folosit la comiterea infracțiunilor menționate anterior – telefon mobil, spray iritant lacrimogen. 

După administrarea probatoriului în cauză a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a bărbatului de 23 de ani. Urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.