Lucian Costin: „Vorbim de investiții istorice la nivelul municipiului Tecuci”

 

Pentru o mai bună transparență a cheltuirii banilor publici administrația tecuceană ne informează permanent despre modernizările în curs de desfășurare. Despre lucrările de asfaltare care se execută în toate cartierele din oraș a vorbit primarul Lucian Costin, prezent în studioul TV24T. 

Acestea fac parte dintr-un prim lot de 27 de străzi care sunt modernizate și se află în diferite stadii de realizare. Există străzi unde se lucrează la fundație, străzi la care s-a turnat deja primul strat de asfalt și urmează să se facă trotuarele, sunt străzi pe care se toarnă stratul de uzură. 

„După ce vom finaliza acest prim lot de 27 de străzi, vom începe, estimez în vară – până vom rezolva procedurile birocratice, să asfaltăm un alt lot de 24 de străzi care sunt finanțate prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Vorbim de o investiție de aproximativ 23 milioane de lei, bani care se vor duce exclusiv în partea de asfaltări”, a declarat edilul Lucian Costin.  

Pe lângă aceste asfaltări, din bugetul local vor fi reabilitate o serie de străzi cum ar fi Matei Basarab, cum este centura veche a orașului – străzile Transilvaniei, Tudor Pamfile, Nicorești, care la momentul acesta se află într-o stare avansată de degradare. Se estimează că la finalul lunii martie a.c. se va intra pe acest tronson. 

 „Mai avem pe bugetul local și strada Ștefan Puțanu din cartierul Crivițeni, acolo unde sunt încă două străzi, dar pe altă linie de finanțare – Horia și Roșiori. Ușor, ușor, poate ajungem și pe Plugului dar nu știu dacă ne încadrăm cu timpul pentru acest an, pentru că deja sunt foarte multe lucrări”, a mai adăugat primarul tecucean. 

În zona centrală, pe strada Elena Doamna au început lucrările de asfaltare, după ce firma Rotary a terminat parțial lucrările privind modernizarea rețelei de apă și canalizare. Aici a existat o întârziere pentru că nu au ieșit probele cum trebuie în ceea ce privește presiunea apei, s-a remediat și continuă lucrările. Se estimează că până de Paști toată zona centrală să fie practicabilă. 

„Vorbim de investiții istorice la nivelul municipiului Tecuci, pentru că niciodată nu am avut așa multe investiții în ceea ce înseamnă infrastructura rutieră. Cu toate acestea, mai avem mult de lucru, pentru că cel puțin jumătate din oraș este neasfaltat, iar cealaltă jumătate, care este asfaltată, nu sunt străzi într-o condiție foarte bună. Avem mult de lucru, dar ușor, ușor, cu răbdare, cu multă muncă vom reuși să aducem orașul la un stadiu pe care cu toții ni-l dorim”, a conchis primarul Lucian Costin.