„Școala altfel” – Specialiștii ISU în vizită la Liceul „Elena Caragiani”

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galați sprijină programul „Şcoala altfel”, derulat în această perioadă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galați, ca partener al sistemului de învățământ în ceea ce privește activitatea de informare preventivă a elevilor și cadrelor didactice.  

 În cadrul acestui eveniment, specialiștii Centrului de formare SMURD Galați și ai Serviciului de Pregătirea Populației și Reziliența Comunităților, au vizitat Liceul Tehnologic „Elena Caragiani” Tecuci, pentru a-i ajuta pe tineri să cunoască îndeaproape unele aspecte ale activității de salvator.  

Copiilor le-au fost prezentate câteva tehnici de prim-ajutor, autospecialele utilizate și comportamentul recomandat pe timpul cutremurului, fie ca sunt însoţiţi de cadrele didactice la școală, fie ca sunt acasă, la un hipermarket sau pe strada. Elevii au fost foarte atenţi si receptivi la explicaţiile pompierilor privind modul de utilizare a tehnicii aflate în dotare, au adresat întrebări şi au expus fapte din propria experienţă în acest domeniul acordării primului ajutor. 

 Prin aceste activităţi încercăm să oferim oportunitatea elevilor și tuturor copiilor de a afla detalii despre munca de salvator profesionist şi în același timp să-i pregătim pentru a avea un comportament corect în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. 

Înscrierile grupelor de elevi se pot efectua pe bază de cerere scrisă, adresată de către cadrele didactice interesate, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galati. Îi aşteptăm cu drag pe toţi cei care vor să cunoască o altfel de şcoală, alături de pompierii gălățeni! 

 

ISU Galați