Dezlegare la pește de Florii

 

Suntem în Postul Sărbătorilor Pascale iar duminică se serbează Floriile. Este dezlegare la pește iar consumatorii se îndreaptă către pescăriile de la Piața Centrală Tecuci.   

Astăzi, 7 aprilie, la mai toate pescăriile existau clienți care procurau peștele dorit. Unii consumă pește proaspăt, alții congelat, în funcție de preferințe și buzunar. 

 La unul dintre magazinele aflat în dreapta parcării Pieței Centrale, ne atrage peștele viu în acvarii, cumpărătorii putând achiziționa marfa dorită. În plus, după alegerea peștelui pentru achiziționare, cumpărătorii pot opta și pentru eviscerarea acestuia.  

Patronii, care sunt și vânzători, execută cu aparat și instrumente speciale scoaterea solzilor și îndepărtarea intestinelor. Marfa este adusă de la Târgu Mureș, fiind expuse în acvarii pești pe diferite categorii. În prezent regăsim păstrăv, sturion negru, crap.  

Prețurile cu care se comercializează peștele viu este de 34,50 la kg de păstrăv, 27 lei kg de crap și 49 lei kg sturionul. Totodată, cumpărătorii pot opta și pentru produse din pește congelat, având disponibile sortimente de Macrou, Merluciu, Novac la prețuri de 17 – 18 lei kg.