Doi șoferi au ajuns la spital în urma unei coliziuni. Unul dintre ei avea permisul suspendat

 

Joi, 6 aprilie 2023, în jurul orei 18:10, la intersecția dintre strada Sergent Serea cu strada Vigilenței, din municipiul Tecuci, a avut loc un eveniment rutier în urma căruia două persoane au fost rănite.  

Din verificările preliminare, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 41 de ani, din municipiul Tecuci, conducea un autoturism pe strada Vigilenței. Atunci când ar fi pătruns în intersecția cu strada Sergent Serea ar fi intrat în impact cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat cu vârsta de 45 de ani, din aceeași localitate. 

În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a celor doi conducători auto. Aceștia au fost preluați și transportați la spital pentru investigații medicale de specialitate. 

La testarea alcoolscop, rezultatul a fost negativ în cazul bărbatului de 41 de ani, însă în cazul bărbatului de 45 de ani, a fost indicată valoarea de 0,008 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital au fost recoltate probe biologice de sânge de la cei doi conducători auto, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

De asemenea, polițiștii au stabilit că bărbatul cu vârsta de 45 de ani are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar numerele de înmatriculare de la autoturismul condus de acesta aparțin unui altui autovehicul. Acest auto a fost înmatriculat în Germania, însă numerele de înmatriculare au fost retrase de polițiștii rutieri în urmă cu aproximativ o lună, pentru o perioadă nedeterminată, din cauza lipsei inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă auto. 

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, se arată în comunicatul IPJ Galați.