Au furat în Vâlcea crezând că nu-i recunoaște nimeni dar au fost prinși la Galați

 

Trei bărbați bănuiți de comiterea unor furturi în perioada octombrie 2022 – februarie 2023, atât pe raza județului Galați, cât și pe raza altor județe, au fost reținuți miercuri, 19 aprilie 2023, de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați și Secției 2 Poliție Rurală Smârdan, precum și a celor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați. Acțiunea a inclus punerea în executare a trei mandate de percheziție domiciliară la locuințele acestora situate pe raza comunelor Vânători și Smârdan, din județul Galați. 

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe probe, cât și un autoturism care au legătură cu cauza. De asemenea, au fost depistate și cele trei persoane bănuite de comiterea acestor fapte, cu vârstele de 30 de ani, respectiv 42 de ani, cu domiciliile în localitățile mai sus menționate. 

Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 2/3 ianuarie 2023 cele trei persoane ar fi pătruns prin efracție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea și ar fi sustras cantitatea de 500 kg de deșeuri din cupru și suportul optic cu înregistrările camerelor de supraveghere, fiind creat un prejudiciu de 15.210 de lei. De asemenea, cele trei persoane ar fi revenit la aceeași societate comercială și în noaptea de 28 februarie / 1 martie 2023, de unde, prin efracție, ar fi sustras trei saci de rafie conținând deșeuri din cupru, fiind creat un prejudiciu de 4.110 de lei. 

După administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor trei bărbați. Aceștia au fost prezentați cu propunerea luării unei măsuri preventive Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. 

În cursul zilei de astăzi, reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în acord cu polițiștii, au propus luarea măsurii arestului preventiv față de cele trei persoane, se arată în comunicatul IPJ Galați.

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Galați au colaborat cu omologii acestora din cadrul IPJ Vâlcea – Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea și au primit sprijin de specialitate de la polițiști din cadrul Brigăzii Operațiuni Speciale Galați, Serviciului Criminalistic Galați și Unității Centrală de Analiză a Informațiilor Galați. Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru documentarea întregii activități infracționale a celor trei bărbați. 

 

Update: După prezentarea la Judecătoria Galați a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile față de cei trei bărbați.