O nouă etapă în Campionatul școlar la rugby

 

Duminică, 30 aprilie 2023, pe terenul de sport al CNAE s-au desfășurat două partide interesante de rugby. În primul meci s-au întâlnit echipele CSS Tecuci și RCM Timișoara, în cadrul unei noi etape a campionatului școlar republican U 17.  

Tinerii sportivi tecuceni au fost tot timpul la cârma partidei și au obținut o victorie meritată și mult așteptată cu scorul de 38-7. A fost o victorie absolut necesară tinerilor sportivi tecuceni în lupta pentru ocuparea locului 3 în grupa care asigura participarea în etapă următoare a competiției. Partida a fost condusă de o brigada de arbitri formată din Andrei Kiss din București, la centru, Marius Pintilie din Tecuci și Mario Maximilian din Galați la tușe.  

Cea de a două partidă a fost un joc test între echipele Rugby Sporting ASEM Chișinău – Republica Moldova și CSS Tecuci, desfășurat în cadrul campionatului școlar U 15. La acest joc victoria a aparținut echipei din R. Moldova cu scorul de 27-15, tinerii jucători moldoveni dovedind mai multă forță și mai ales tehnică. De la membrii acestei echipe, aveam să aflu că în R. Moldova se încurajează foarte mult acest sport și  se oferă tot ce este necesar pentru creșterea în valoare a echipei.  

La această partidă brigada de arbitri a fost formată din Marius Pintilie – Tecuci la centru, Andrei Kiss – București și Mario Maximilian – Galați la tușe.  

 Antrenorii echipei tecucene sunt Ionel Popa și Genu Popa, pe care îi felicităm și cu această ocazie pentru modul cum se ocupă de formarea acestor tineri. Am remarcat și un lucru foarte important în timpul meciului. Genu Popa, de pe tușă, urmarea atent meciul dând îndrumările necesare și atunci când un jucător a greșit ceva, s-a uitat la antrenor, acesta l-a chemat și l-a încurajat spunând: „Nu-i nimic, joacă în continuare!”.  

Ca de obicei, asistență medicală la meciuri a fost asigurată de mereu tânărul doctor Nicolae Roșculeț care, ori de câte ori cădea câte un jucător, se ducea în cea mai mare viteză la locul faptei pentru a se asigura că totul e ok.

Am continuat discuțiile cu directorul CSS, prof. Valeriu Manăilă, insistând pentru necesitatea montării de Grupuri sociale ecologice și o Tabelă de marcaj – în nici un caz electronică – pentru că am întrebat mai mulți privitori – și erau destui – cât e scorul și cam nimeni nu știa acest lucru.  

 

 Iancu Aizic