Momente de adâncă trăire spirituală la Tecuci, în prezența IPS Casian

 

În ultima decadă a lunii aprilie a.c. creștinii din Tecuci și din localitățile limitrofe au beneficiat de prezența IPS Casian, care a prilejuit momente de adâncă trăire spirituală și de înzdrăvenire în temeiurile învățăturilor creștinești.  

 Mai întâi a fost Sf. Gheorghe – patronul spiritual și ocrotitorul Tecuciului  –  a cărui prăznuire s-a făcut sub veghea și cu participarea efectivă a IPS Casian, a cărui predică din fața altarului a accentuat asupra pildei oferită de jertfa lui Iisus și a Sf. Gheorghe în păstrarea dreptei credințe și a moralei creștine. A contribuit la crearea unei stări de puternică vibrație emoțională și corul bărbătesc din Barcea care, prin bogatul său repertoriu,  a oferit credincioșilor momente înălțătoare și o stare de adâncă  și pioasă emoție. 

A fost apoi ziua de 29 aprilie. a.c. când IPS Casian a participat și a coordonat ceremonia de omagiere a celor doi veterani centenari din Tecuci – maiorii Gheorghe Arhip și Constantin Popa – care s-a desfășurat la Biserica Sf. Ioan, cu participarea preoților din oraș, a Consiliului Local și a unui numeros public. Ca de fiecare dată și acum, în cadrul cinei comune organizată de Protopopiatul din Tecuci, prin râvna protoiereului Păduraru, IPS Casian ne-a  cucerit cu numeroasele pilde, parabole și învățături creștinești.  

Aducem IPS Casian calde și smerite mulțumiri pentru prezența sa tonică în  Tecuci și pentru atmosfera de caldă pietate indusă, cu asupra de măsură, celor prezenți.  

 

Ionel Necula    

 

You cannot copy content of this page