Tarifele serviciilor de apă potabilă și canalizare au crescut

 

Ajustarea anuală a tarifelor Operatorului Regional Apă Canal SA Galați la apă potabilă și canalizare-epurare a condus la o creștere semnificativă a prețurilor pentru serviciile oferite. 

La fundamentarea prețurilor/tarifelor s-a avut în vedere creșterea prețurilor la energie, și nu numai, asigurarea sustenabilității pe termen scurt, mediu și lung în activitatea operatorului și în rambursarea creditelor contractate. Împrumuturile au fost contractate pentru cofinanțarea mai multor proiecte care se derulează în județul Galați. 

 „Astfel, de la 1 aprilie 2023, s-au ajustat tarifele, în termeni reali, la apa potabilă cu 7,5% și la canalizare-epurare cu 18%. La acestea se adaugă inflația cumulată pe ultimul an, 14,95% și TVA, 9%”, se arată în comunicatul SC Apă Canal SA Galați. 

Concret, față de aceeași perioadă a anului trecut, la data de 2 mai 2023 tarifele percepute de la populația județului Galați sunt cu 23,5% mai mari la apă potabilă și cu 35,7% mai mari la canalizare-epurare. 

Astfel, noile prețuri sunt de 8,30 lei la apă potabilă și 6,23 lei la canalizare-epurare. Tarifele sunt valabile pentru întreaga arie de operare a Societății Apă Canal SA Galați.