Un bărbat s-a spânzurat și alți doi au fost arestați în urma unui scandal la o stână

 

Sâmbătă, 29 aprilie 2023, la ora 18:44, Secția 5 Poliție Rurală Rădești a fost sesizată prin intermediul 112, de către un bărbat cu vârsta de 27 de ani din localitatea Roșcani, cu privire la faptul că ar fi fost agresat fizic de mai multe persoane. 

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul unității menționate s-a stabilit faptul că la acea dată, cu puțin timp înaintea apelului, la o stână din zona satului Roșcani, județul Galați, care aparține familiei apelantului, au venit trei bărbați cu un autoturism. În acel moment la stână se afla tatăl apelantului, un bărbat în vârstă de 55 de ani și cumnatul său, un bărbat de 28 de ani. 

Între bărbatul de 28 de ani și conducătorul autoturismului, un bărbat cu vârsta de 37 de ani din localitatea Oancea, a izbucnit un conflict verbal, fapt ce l-a determinat pe cel dintâi să se urce în autovehiculul său cu intenția de a pleca din locul respectiv. A fost urmat de interlocutorul său care a încercat să-l împiedice să plece și, folosind un cuțit, i-a înțepat două anvelope, amenințându-l totodată cu acte de violență. Chiar și așa, bărbatul de 28 de ani a reușit să urce în autoturism și să plece din locul respectiv. 

Bărbatul de 37 de ani, împreună cu ceilalți doi care îl însoțeau, ar fi continuat să manifeste un comportament violent și față de apelant. Folosind un cuțit, o furcă și o secure pe care și le-ar fi însușit în acel moment de la stână, l-ar fi agresat fizic, aplicându-i mai multe lovituri la nivelul corpului. Tatăl bărbatului de 27 de ani a intervenit pentru a-i determina pe agresori să se oprească, însă a fost lovit la rândul său cu un obiect contondent la nivelul picioarelor, iar apoi agresorii au părăsit zona. 

Persoanele agresate fizic au fost preluate de un echipaj medical de la ambulanță și au fost transportate la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de lovire sau alte violențe, furt, amenințare și distrugere, cercetările fiind continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor – Compartiment Investigații Criminale și Ordine Publică și cei ai Secției 5 Poliție Rurală Rădești. 

În urma activităților investigative și de cercetare, au fost identificați și ceilalți doi agresori, fiind vorba de un bărbat cu vârsta de 35 de ani din comuna Vlădești și de un tânăr, cu vârsta de 19 ani, din localitatea Foltești. 

A doua zi după comiterea acestor fapte, bărbatul de 35 de ani, a fost găsit spânzurat în locuința sa din comuna Vlădești. Echipajul de la ambulanță care a sosit la fața locului a constat decesul, iar cadavrul a fost preluat și transportat la Serviciul de Medicină Legală Galați, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cu exactitate a cauzelor decesului. A fost întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. 

De asemenea, în noaptea de 1 spre 2 mai 2023, după audierea celor două persoane bănuite de comiterea faptelor menționate și după administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 37 de ani, respectiv a bărbatului de 19 ani. Aceștia au fost conduși și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați. 

După prezentarea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor și ulterior la Judecătoria Târgu Bujor față de cei doi bărbați a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, se arată în comunicatul IPJ Galați.