Urmărire și focuri de armă între Tecuci și Nicorești. O persoană reținută

 

Marți, 9 mai 2023, în jurul orei 17:45, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Tecuci – Biroul Rutier aflat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu pe DE 581 în zona unei stații peco a efectuat semnal de oprire atât cu semnalele sonore, cât și luminoase, unui autoturism care era condus de un bărbat. Despre acesta se cunoștea faptul că are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și se află sub control judiciar. 

Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnal, a accelerat și a continuat deplasarea spre DJ 252, către comuna Nicorești, iar polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului. Întrucât cel de la volan refuza în continuare să oprească, au fost efectuate cu armele din dotare, inițial focuri de avertisment în plan vertical și apoi asupra autovehiculul, fiind lovite roțile și bara din spate. Din cauza distrugerii anvelopelor, autoturismul nu și-a mai putut continua deplasarea, iar la km 23, pe DJ 252, echipajul de poliție l-a blocat în trafic. 

La volan se afla un bărbat cu vârsta de 29 de ani, din comuna Nicorești, care a fost testat atât pentru consumul de alcool, cât și pentru cel de droguri. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar rezultatul la aparatul Drugtest a fost pozitiv la metamfetamină. 

 În urma controlului corporal și al autoturismului, pe bancheta din spate au fost găsite 3 pliculețe ce conțin o substanță cristalizată de culoare albă, susceptibilă de a avea efecte psihoactive. Acesta a fost condus la Spitalul Municipal Tecuci pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, precum și a prezenței substanței psihoactive în organism, însă bărbatul a refuzat ambele recoltări. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și deținerea fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 29 de ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 10 mai 2023, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, cu propunerea luării măsurii arestării preventive, transmite IPJ Galați. 

 

Update: După prezentarea bărbatului la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci și ulterior la Judecătoria Tecuci, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.