Lucian Costin: „Marea mea grijă și preocupare a fost să aducem asfaltul și utilitățile mai aproape de cetățean”

 

Campania de asfaltare merge bine în Tecuci, este de părere primarul municipiului, Lucian Costin. În același timp, se lucrează la multe proiecte noi, pentru a acoperi nevoia tecucenilor de asfalt.  

Modernizarea infrastructurii rutiere din oraș a deschis lista subiectelor despre care edilul a oferit mai multe amănunte pentru contribuabilii tecuceni. Prezent în studioul Reperul Tv, acesta a vorbit despre nevoile orașului și am aflat faptul că săptămâna aceasta sau cealaltă vor fi semnate două noi contracte de reabilitare a unor zone interblocuri.  

„Pentru că e nevoie de infrastructură rutieră, e nevoie de parcări, e nevoie de cât mai mult spațiu verde, locuri de joacă, iluminat, pentru că trebuie să ne modernizăm și noi”, a menționat primarul Lucian Costin. 

Edilul a adăugat că va fi luată în considerare și supravegherea video în cartiere fiindcă trebuie eliminat tot ceea ce poate cauza prejudicii cetățenilor. 

„Sunt și lucruri care merg mai greoi, mă refer la lucrările de apă și canalizare care din păcate nu pot fi dirijate de către Primăria municipiului Tecuci. Este un proiect al Apă Canal Galați care a implementat în ultimii ani o extindere de apă și canalizare pe întreg teritoriul municipiului. Există un contract semnat în 2018 între Apă Canal Galați și firma care execută aceste lucrări, SC Rotary din București, care de-a lungul timpului a creat destul de multe neplăceri tecucenilor”, a mai precizat edilul tecucean. 

În acest moment se lucrează în zona centrală, acolo unde rețelele de apă și canalizare sunt de la 1914 și cauzau neplăceri în ceea ce privește calitatea apei furnizată cetățenilor, se speră că până la sfârșitul lunii iunie se va finaliza zona centrală. În același timp, se asfaltează pe foarte multe străzi în Tecuci, acolo unde nu a fost asfalt niciodată.   

„Marea mea grijă și preocupare a fost să aducem asfaltul și utilitățile cât mai aproape de fiecare cetățean în parte. Într-un oraș în care 30 de ani nu s-au întâmplat lucruri mărețe e foarte greu să suplinești această lipsă, dar ușor, ușor vom reuși”, a conchis primarul Lucian Costin.