Ionel Necula la ceas aniversar

 

Distinsul profesor și scriitor Ionel Necula împlinește astăzi, 12 mai 2023, frumoasa vârstă de 83 de ani. Născut la 12 mai 1940 în comuna Liești, urmează clasele primare și gimnaziale în comuna natală, iar liceul la Tecuci.  

În anul 1970, a absolvit Facultatea de Filosofie la cursurile fără frecvență, dar se lovește de refuzul de a fi înscris la doctorat. A activat ca profesor și metodist la Casa de Cultură Tecuci, fiind chiar și director al acestei unități. 

A colaborat la reviste importante cum ar fi: Contemporanul, Ideea Europeană, Ateneu, Dunărea de Jos, Porto-Franco, Literatură și artă, Convorbiri literare, Luceafărul, Viața Românească, Revista de filosofie și multe altele. Are peste 100 de volume publicate și continuă să scrie și în prezent, iar American Biographical Institute l-a inclus în anul 2006 – Printre cele mai importante 200 de personalități din lume! 

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Cetățean de onoare al comunei Liești și al Municipiului Tecuci.  

„Ionel Necula a depășit complexele spiritului provincial și face, la Tecuci, cultură de nivel național, devenind un statornic colaborator îndeobște al Revistei Contemporanul, nouă serie diriguită de N. Breban”, spunea profesorul Theodor Codreanu. 

La mulți ani!