Polițist gălățean agresat de un suporter. 26 de persoane audiate, o persoană reținută

 

Joi, 11 mai 2023, în jurul orei 20.20, în timpul desfășurării activităților de dirijare a traficului rutier la intersecția dintre străzile Brăilei și Siderurgiștilor, zona inelului de Rocadă, un polițist din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Rutier a intervenit pentru a aplana un incident dintre suporterii celor două echipe de fotbal, Oțelul Galați și Dinamo București, de la meciul care tocmai urma să înceapă.  

Incidentul ar fi pornit de la faptul că ocupanții unui autovehicul, aflat în mișcare în zona respectivă – suporteri ai uneia dintre echipele de fotbal, ar fi adresat injurii unui grup de suporteri prahoveni, susținători ai celeilalte echipe, care se deplasau pe aleea pietonală către stadion. 

Polițistul a procedat la oprirea autoturismului, iar în momentul când s-a apropiat pentru verificarea actelor conducătorului auto, precum și celorlalți pasageri, a fost lovit în zona capului cu o piatră care a fost aruncată de o persoană din grupul de suporteri aflați pe trotuar.  

În urma loviturii, polițistul a fost rănit și a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri și investigații medicale de specialitate și a rămas internat. 26 de persoane au fost conduse la sediul Secției 2 Poliție Galați în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment, iar după activitățile de cercetare, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, s-a stabilit că un tânăr de 19 ani din satul Păulăști, județul Prahova, este cel care ar fi aruncat cu piatra în direcția autoturismului. 

A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de ultraj și s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore a tânărului de 19 ani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive. 

De asemenea, celelalte persoane conduse la sediul unității de poliție au fost sancționate contravențional de către reprezentanții Jandarmeriei Galați, transmite IPJ Galați. 

 

 

You cannot copy content of this page