Cupa României la Budokai, eveniment sportiv de anvergură la Tecuci – FOTO

 

 Pe parcursul zilei de sâmbătă, 20 mai, la Sala de sport a CSS Tecuci s-a desfășurat Cupa României la Budokai. Competiția a fost organizată de ACS Vipguard Tecuci în colaborare cu Federația Română de Kyokushin Budokai, fiind prima competiție cu probă de kickboxing în Tecuci. 

Întrecerea sportivă a avut în joc trei centuri, iar probele au fost de Kickboxing, Knockdown, Full și Newaza Budoka. Determinarea și perseverența sunt calități pe care toți sportivi le posedă și fără de care nu ar putea trece peste eșecuri și înfrângeri. 

 Ieri, la Tecuci au participat sportivi din mai multe județe ale țării iar organizarea pentru competiție a fost realizată minuțios și foarte bine de echipa organizatoare condusă de sensei Luis Turcu. 

 Cluburile participante la Cupa României la Budokai, în număr de 15 au fost următoarele: Mixed Marțial Arts Galați, Clubul Sportiv Crâng Buzău, Doru Team Brăila, Oty Gym Adjud, Lupul Alb Brașov, Wazary Dojo Bârlad, ACS Vipguard Tecuci, Kombat Wolf Club Vaslui, Tornado Gym Vaslui, Kickbox & Muay Thai Tecuci, Derzis Dojo Brașov, Urban Fight Club Brașov, Yamato Dojo Tulcea, Pwr Sport Constanța. 

 După o zi de competiții pe categorii de vârstă, greutate ș.a majoritatea participanților au fost răsplătiți cu diplome, medalii, cupe și centuri. Se știe că în spatele unui sportiv de performanță stau ani întregi de muncă, dar stau și multe valori și învățăminte deprinse din însuși sportul pe care îl practică. Rolul sportului este acela de a crea personalitatea completă a individului cu ambiție, determinare și perseverență. Participanții care au fost înfrânți au căpătat experiență și încurajare pentru alte competiții. 

Centurile au fost câștigate de: 

– Vrânceanu Ștefan de la Doru Team Brăila 

– Soare Luca – CS Mixed Martial Arts Galați 

– Stoica Eduardo Mateo – ACS Vipguard Tecuci. 

În urma centralizării rezultatelor obținute de sportivi în această competiție, Cupele au fost acordate antrenorilor/ instructurilor: 

 Locul III: Doru Team- Dorel Beșleagă – Doru Team, Valeriu Tatu – CS  Mixed Marțial Arts Galați 

Locul II: Gabriel Danu și Marco Catrin – Kickboxing & Muay Thai Tecuci 

Loc I: Romeo Ghinea – ACS Vipguard Tecuci. 

O cupă este dedicată directorului Ion Grecu de la Colegiul Național „Spiru Haret” Tecuci și va fi amplasată pe holul instituției de învățământ deoarece această competiție a fost dedicată în memoria profesorului de către sensei Luis Turcu.  

Cupa României la Budokai a fost o activitate reușită la Tecuci, organizatorii meritând toate felicitările!