O nouă ediție a Concursului „Piano Top Music” la Tecuci – FOTO

 

Clubul Copiilor Tecuci a organizat duminică, 28 mai 2023, Concursul de interpretare pian „Piano Top Music”, ajuns la Ediția a IV-a. Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Ministerului Educației, Inspectoratului Județean Școlar Galați, Palatul Copiilor Galați. Coordonatorii acestui proiect sunt Valentina Cuza Ghiță – Palatul Copiilor Galați și Alexandra Manolache – Clubul Copiilor Tecuci. 

Chiar dacă s-au înscris 73 de copii la festivalul de anul acesta, au participat 69. Au fost pianiști de la Palate și Cluburi ale Copiilor, licee și școli de muzică din: Călărași, București, Brăila, Vaslui, Bacău, Piatra Neamț, Vălenii de Munte, Braniștea, Galați și Tecuci. 

 De la ora 9.30, la Sala Amfiteatru a Clubului Copiilor Tecuci a început competiția. Cuvântul de deschidere a fost făcut de profesor Alexandra Manolache, gazda evenimentului, care după ce a adus mulțumiri pentru participare a prezentat juriul, desfășurătorul concursului pe  categorii de vârstă, 5-18 ani, și ani de studiu. A mulțumit organizatorilor și sponsorilor: Top Caffe, Pizza Takeaway, Gabivi Com SRL, Events Party Innovations SRL – Marius Ivan, Asociația Balinte Ionela, Restaurant Boema. 

Juriul a fost format din: Mariana Ivan – conf. univ. dr. Universitatea de Arte București, Raluca Ciucă – prof. pian  Liceul de Arte „Hariclea Darclee” Brăila, Ana Sava – prof. pian Școala de Arte Vaslui, Mariana Perju – prof. corepetitor Palatul Copiilor Galați.  

După multe ore de audiție și prezentarea fiecărui participant de către pianista tecuceană Georgiana Panaitiu, spre seară – la ora 17 a avut loc premierea concurenților. 

 Toți participanții au primit diplome de merit, Premiul I sau Premiul II pe categorii de vârstă, precum și medalii. Înmânarea acestora a fost făcută de profesoarele Valentina Cuza Ghiță și Alexandra Manolache.  

A fost o zi plină, cu acorduri de pian, cu emoții și trăiri, o ediție reușită a Concursului „Piano Top Music”. Felicitări atât participanților cât și organizatorilor! 

 

Galerie foto: