Incendiu premeditat la Ghidigeni – VIDEO

 

Marți, 6 iunie 2023, în jurul orei 2:40, în comuna Ghidigeni a izbucnit un incendiu care a afectat o casă și un microbuz parcat în fața acesteia.

Așa cum se poate observa pe imaginile surprinse de camera de luat vederi fapta a fost premeditată. Un tânăr stropește cu combustibil inflamabil atât geamurile și pereții casei cât și microbuzul. Apoi dă foc, declanșând incendiul și fuge.

 

Update: La data de 6 iunie 2023, ora 3.02, Poliția Galați a fost sesizată telefonic, prin intermediul 112, cu privire la faptul că la locuința unui bărbat de 59 de ani, din satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, a izbucnit un incendiu. 

La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secția 6 Poliție Rurală Tecuci care au constatat că cele sesizate se confirmă, focul izbucnit la o autoutilitară, parcată în fața casei, s-a extins și la locuință.  

Echipajele de pompieri din cadrul ISU Galați care s-au deplasat, de asemenea, la fața locului au lichidat incendiul, însă în urma acestuia a fost afectată autoutilitara, 250 de mp din acoperișul casei, aparate electrocasnice și electronice, două dormitoare, un hol, o baie și o bucătărie. 

Din verificările preliminare, precum și din cercetarea la fața locului, s-a stabilit că incendiul ar fi fost declanșat, în mod intenționat, prin folosirea unei surse de aprindere pentru generarea acestuia, de către persoane necunoscute. 

Totodată, proprietarul autoutilitarei și al imobilului a suferit arsuri la membrul superior drept, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de distrugere prin incendiere, respectiv vătămare corporală din culpă. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, în vederea stabilirii împrejurărilor exacte în care a avut loc acest eveniment, identificării persoanelor bănuite și luării măsurilor legale care se impun, se arată în comunicatul IPJ Galați.