ANM: Ploi torențiale, vijelii și grindină

 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări pentru cea mai mare parte a țării, una dintre ele valabilă astăzi, cea de-a doua până mâine dimineață. 

Cod Galben 

 În intervalul 17 iunie, ora 10 – 18 iunie, ora 10, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureș și Moldova.  

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. 

Manifestări de instabilitate atmosferică vor fi spre seară și noaptea și în restul Munteniei. Vremea se va menține instabilă și în zilele următoare. 

Cod Portocaliu 

În intervalul 17 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 23, în estul și sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaților Orientali și estul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină.  

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.