IPJ Galați: 186 de sancțiuni și 15 permise reținute în cadrul unei acțiuni de amploare

 

Vineri, 30 iunie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați alături de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, au desfășurat o acțiune cu efective mărite de la toate structurile și subunitățile operative. Scopul acțiunii este menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, atât în mediul urban, cât și în cel rural, din zona de competență teritorială. 

Acțiunea a vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale de orice natură, dar și a accidentelor rutiere. S-a avut în vedere depistarea, sancționarea sau luarea măsurilor legale, în funcție de situația identificată, față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau manifestă un comportament agresiv, dar și față de conducătorii auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice. 

Astfel, au fost constituite filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 498 de persoane, au fost verificate 266 vehicule și 28 de locații publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate etc.). 

 În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 59.180 de lei, dintre care 24 la Legea 61/1991, 162 la O.U.G. 195/2002. Doi conducători auto au fost sancționați pentru consum de alcool și 12 pentru depășirea limitei maxime de viteză, pe anumite porțiuni de drum. 

Au fost reținute, în vederea suspendării, 15 permise de conducere, dintre acestea 2 pentru consum de alcool, 7 pentru viteză excesivă. Au fost reținute 7 certificate de înmatriculare și au fost testați 62 de conducători auto pentru consumul de alcool și 2 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive. 

Astfel de acțiuni, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare, transmite IPJ Galați. 

 

Update: Sâmbătă, 1 iulie 2023, polițiștii  au continuat acțiunile. Au fost constituite 24 de filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 885 de persoane, au fost verificate 83 vehicule și 32 de locații publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate etc.).

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 184 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 113090, dintre care 23 la Legea 61/1991, 158 la O.U.G. 195/2002. Șapte conducători auto au fost sancționați pentru consum de alcool și 22 pentru depășirea limitei maxime de viteză, pe anumite porțiuni de drum.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 18 permise de conducere, dintre acestea 7 pentru consum de alcool, 1 pentru consum de substanțe psihoactive pentru care s-a întocmit un dosar penal și 8 pentru viteză excesivă. Au fost reținute 8 certificate de înmatriculare și au fost testați 371 de conducători auto pentru consumul de alcool și 20 de conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.