Cinci persoane au ajuns la spital după ce autoturismul a lovit un cap de pod

 

Luni, 3 iulie 2023, în jurul orei 18:20, pe DJ 251A, în interiorul satului Nicopole din comuna Drăgușeni, a avut loc un accident rutier în urma căruia au fost rănite cinci persoane. 

 Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu Bujor s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 41 de ani din Drăgușeni conducea un autoturism pe DJ 251 A, dinspre comuna Corod către localitatea de domiciliu. Într-o curbă la dreapta, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum și ar fi pierdut controlul volanului lovind un cap de pod.  

Din impact autovehiculul s-a răsturnat pe partea carosabilă, pe cupolă, iar toți ocupanții acestuia, 5 bărbați cu vârstele cuprinse între 18 și 41 de ani, au suferit diferite leziuni. Persoanele rănite au primit îngrijiri la fața locului și apoi au fost transportate la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor de către echipajele de la ambulanță. 

Una dintre persoane, pasager pe locul din dreapta spate în autoturism, a fost preluată de echipajul de la elicopterul SMURD și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați. Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs acest eveniment rutier. Traficul rutier a fost blocat circa 1 oră pe ambele sensuri de mers, perioadă în care au fost acordate îngrijiri medicale victimelor și a fost efectuată cercetarea la fața locului de către polițiști, transmite IPJ Galați.