Opt certificate de înmatriculare și 11 permise de conducere reținute în 26 de filtre rutiere pe raza județului

 

Duminică, 2 iulie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați împreună cu jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Dunărea de Jos” Galați, au continuat acțiunile pe raza întregului județ. S-a acționat cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a cetățenilor, printr-o prezență activă, atât preventivă, cât și de combatere a unor abateri de la normele legale. Acțiunile au fost desfășurate în sistem integrat, prin intervenții prompte în zone și locuri de interes.

Acestea au vizat prevenirea infracțiunilor săvârșite cu violență, combaterea consumului de substanțe interzise, precum și depistarea și tragerea la răspundere penală a persoanelor care încălcă normele legale. În cadrul filtrelor rutiere constituite, s-a procedat la testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenței în organism a alcoolului sau a unor substanțe interzise, dar și la efectuarea de verificări în vederea descoperirii și ridicării unor bunuri rezultate din comiterea de infracțiuni.

La activități au participat aproximativ 400 de polițiști, jandarmi și lucrători din cadrul Poliției Locale Galați. Au fost constituite 26 de filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate 799 de persoane, au fost verificate 218 vehicule și 41 de locații publice (baruri, piețe, târguri, zone aglomerate etc.).

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 185 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 62.210 de lei, dintre care 28 la Legea 61/1991, 146 la O.U.G. 195/2002 și 11 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative. De asemenea au fost ridicate bunuri, în vederea confiscării, în valoare de aproximativ 500 de lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 11 permise de conducere, dintre acestea 4 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru viteză excesivă și 5 pentru alte cauze. Au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost testați 180 de conducători auto pentru consumul de alcool și 5 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive. Nu în ultimul rând, au fost constatate 2 infracțiuni la regimul circulației rutiere, ambele pentru consumul de alcool.

Acțiunile de acest gen, care au ca scop menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, vor continua și în perioada următoare, transmite IPJ Galați.

 

You cannot copy content of this page