Preocupările administrației pentru un oraș modern și prietenos – FOTO

 

Mijlocul lunii iunie regăsea angajații Serviciului Totul Verde din Primărie în plin proces de montare a foișoarelor în zonele interblocuri din Tecuci. În același timp primeam asigurări că montarea acestora va continua, până în acel moment fiind instalate patru astfel de spații dedicate relaxării și recreării. 

Foișoarele sunt realizate din resurse proprii, la costuri minime, de către angajații Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Tecuci. Acestea și-au dovedit pe deplin utilitatea, tot mai mulți tecuceni solicitind montarea de foișoare în zonele în care locuiesc. 

 În ultima decadă a lunii iunie o altă investiție era finalizată la Tecuci. Parcul „Regina Elisabeta” se prezenta tecucenilor cu o altă înfățișare, datorită noului sistem de iluminat, investiție care oferă o siguranță plimbărilor nocturne. 

Iluminatul public din Parc a fost modernizat în totalitate. Investiția a constat în schimbarea întregii instalații subterane și montarea a 120 de noi stâlpi prevăzuți cu corpuri de iluminat perfomante energetic. 

 Chiar dacă vremea a fost capricioasă, în ultima săptămână din lună angajații Serviciului Totul Verde au finalizat de cosit străzile Ana Ipătescu, Gheorghe Petrașcu, 1 Decembrie (Casa de Cultură – Transformator), Ecaterina Teodoroiu, Dimitrie Hârlescu, A.L. Calimah, Căpitan Vlad, Dragoș Vodă, Liniștii, Costache Racoviță, Elena Doamna, Maior Genoiu, Tecuciul Nou (în proporție de 80%) precum și Parcul Dendrologic.   

Tot săptămâna trecută a fost repusă în funcțiune și cascada numărul 3 (la ieșirea din parc spre magazinul Unirea) din Parcul „Alexandru Ioan Cuza” care nu funcționa. Urma curățarea apei și reîmprospătarea peluzei din incinta acesteia. 

 În același timp au fost montate încă două foișoare, în zona Gheorghe Petrașcu, pe Aleea Trandafirilor. De asemenea, s-a intervenit în parcurile „Alexandru Ioan Cuza”, „Regina Elisabeta” și Dendrologic, precum și în toate locurile de joacă, cu soluție anti căpușe. 

Preocupările sunt vaste, administrația locală nu se limitează doar la marile investiții. Sunt luate în considerare toate palierele, pentru că numai așa se poate construi un oraș modern, prietenos, în care tecucenii să se simtă cât mai confortabil.   

 

  

You cannot copy content of this page