Tânăr condus la răcoare după evadări repetate

 

Marți, 4 iulie 2023, în jurul orei 8, un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Galați a depistat un adolescent de 17 ani, împotriva căreia era dispusă, de către Judecătoria Galați, măsura arestului la domiciliu într-o cauză penală în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, furt, respectiv lovire sau alte violențe. Acesta nu avea voie să părăsească locuința sa, situată pe raza de competență a unității de poliție mai sus menționată. 

Cel în cauză a motivat că a părăsit locuința unde a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru a merge la o rudă. A fost condus la sediul secției de poliție pentru cercetări, fiind întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de evadare. 

Tânărul a mai fost depistat și în data de 3 iulie 2023, în două rânduri, încălcând măsura arestului la domiciliu, într-un mod asemănător. Prima dată a motivat că s-ar fi dus să cumpere unele produse de la un magazin alimentar, iar a doua oară că ar fi mers la o rudă, după medicamente. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru infracțiunea de evadare.  

La data de 4 iulie, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a adolescentului. La aceeași dată cel în cauză a fost prezentat atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, cât și la Judecătoria Galați, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. 

Ulterior, tânărul de 17 ani a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Galați, transmite IPJ Galați.