Sancțiuni și abateri constatate în cazul lucrărilor Rotary

 

Tecucenii sunt nemulţumiţi, pe bună dreptate, de starea deplorabilă a unor străzi din Tecuci, generată de lucrările executate de SC Rotary Construcţii SRL. 

Beneficiar al acestor lucrări este SC Apă Canal SA Galaţi, care a luat în custodie 124 de străzi din municipiul Tecuci, Autorizația de construcție fiind semnată de Consiliul Județean Galați.   

„În momentul în care am intrat la Primărie l-am trimis pe unul dintre colegii noștri la ședințele de la Rotary. A fost dat afară: Ne-ați predat amplasamentul, când finalizăm lucrarea veniți și vă puneți semnătura”, a declarat primarul Lucian Costin. 

Astăzi, 5 iulie 2023, Poliția Locală Tecuci face un scurt bilanț al sancțiunilor date acestei firme. Nesemnalizarea lucrărilor, executarea de lucrări fără avize, depozitarea materialelor pe spațiul verde, se află printre abaterile constatate. 

„Nu ne place să dăm amenzi de la prima abatere constatată. Întâi avertizăm, după care emitem o somație și doar în ultimă instanță, când nu mai avem ce face, scriem și amenda însoțită de procesul verbal. 

În cazul firmei Rotary, cea care execută lucrări de apă și canalizare pe domeniul public, ne-am cam răcit gura de pomană, așa încât am trecut la amenzi. Deloc puține. Firma în cauză a fost amendată de Poliția Locală de nu mai puțin de 26 de ori și are de plătit 66.000 lei. 

Nesemnalizarea lucrărilor – aspect care poate cauza accidente – neaducerea terenului la starea inițială, executarea de lucrări fără avize, dar și depozitarea materialelor pe spațiul verde pe o durată de timp mai mare de 12 ore, toate au constituit motive pentru aplicarea de sancțiuni. 

Domeniul public este al tuturor și nicio firmă sau persoană fizică nu poate face ce vrea. Considerăm că firma Rotary și-a depășit cu mult atribuțiile, iar pentru disconfortul creat tecucenilor trebuie să plătească”, se arată în comunicatul Poliției Locale Tecuci.