Autoturism proiectat într-un canal în urma unui impact. Două persoane transportate la spital

 

Joi, 6 iulie 2023, în jurul orei 8:55, la intersecția dintre DJ 251 cu DC 43 A, din imediata apropiere a localității Schela, a avut loc un accident rutier în urma căruia două persoane au fost rănite.

Din verificările efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați s-a stabilit faptul că un bărbat cu vârsta de 84 de ani, din comuna Schela, conducea un autoturism pe Drumul Comunal 43 A, dinspre satul Negrea către comuna Schela. La intersecția cu DJ 251 nu ar fi respectat semnificația indicatorului STOP și a pătruns pe drumul prioritar unde a intrat în impact cu un autoturism condus regulamentar de o tânără de 19 ani, dinspre Slobozia Conachi către localitatea Smârdan.

În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în parapetul podului, peste canalul pentru ape pluviale, aflat în imediata apropiere de intersecție, unde a căzut în gol circa 4 metri și s-a răsturnat. A fost rănită conducătoarea auto și o femeie, de 26 de ani, pasageră pe bancheta dreapta față. Acestea au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri și investigații medicale de specialitate.

La testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în ambele cazuri, iar polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, se arată în comunicatul IPJ Galați.