Un tecucean, un mătcaș și un cosmeștean s-au ales cu dosare penale

 

Miercuri, 5 iulie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tecuci au depistat trei conducători auto care s-au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice. 

Primul dintre aceștia, un bărbat de 45 de ani, din comuna Matca, a fost depistat la ora 6:33 în timp ce conducea un autoturism pe DJ 251, în interiorul localității de domiciliu. Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Cel de-al doilea, un bărbat de 43 de ani din Tecuci, a fost depistat la ora 18:15 în timp ce conducea un autoturism pe DJ 252, în interiorul satului Furcenii Noi, comuna Cosmești. La testarea alcoolscop valoarea indicată a fost de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz s-a mai stabilit faptul că acesta nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Al treilea bărbat, cu vârsta de 32 de ani din comuna Cosmești, a fost depistat în cursul nopții de 5/6 iulie, la ora 2:24, în timp ce conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Tecuci. Valoarea indicată la testarea alcoolscop a fost de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Verificările au evidențiat și faptul că numerele de circulație provizorie de la autovehicul sunt expirate din data de 22 noiembrie 2022. 

Cei trei bărbați au fost conduși la spital unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Au fost întocmite dosare penale după cum urmează. În primul caz pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, la cel de-al doilea pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.  

În cel de-al treilea caz a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, transmite IPJ Galați.