Reuniți după gratii într-un dosar de furt

 

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate într-un dosar penal de către polițiștii din cadrul Poliției Berești, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor, duminică, 9 iulie 2023, au fost puse în executare două mandate de percheziții domiciliare în orașul Berești, la adresele de domiciliu a două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat.  

La una dintre adrese a fost depistată una dintre persoanele în cauză, fiind vorba de un bărbat, cu vârsta de 33 de ani. Cea de-a doua persoană bănuită, un bărbat de 43 de ani din comuna Rădești, județul Galați, se află în prezent încarcerat în Penitenciarul Galați, aflându-se sub măsura arestului preventiv într-o altă cauză penală. 

Din cercetări a reieșit faptul că în perioada 29 aprilie – 30 aprilie 2023 cele două persoane, necunoscute la acel moment, ar fi pătruns prin efracție (escaladarea gardului și forțarea sistemelor de închidere tip broască ale ușilor de acces) în imobilul situat pe raza satului Albești, comuna Berești Meria, care aparține unei femei cu vârsta de 70 de ani, domiciliată în Galați. Cei doi ar fi sustras mai multe bunuri, precum și suma de 5000 de lei, prejudiciul cauzat în urma acestei fapte fiind estimat la 16.000 de lei. 

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost identificate o parte din bunurile sustrase, ce au fost estimate la valoarea de 8.000 de lei. 

În urma audierilor și administrării materialului probator la data de 10 iulie 2023 polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a bărbatului de 33 de ani. Astăzi, 11 iulie 2023, cele două persoane bănuite vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunerea luării unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați.