Investiție de peste șase milioane de euro pentru învățământul tecucean

 

O nouă unitate de învățământ va fi construită la Tecuci. Obiectivul va fi edificat în cartierul Nicolae Bălcescu, pe strada Ana Ipătescu, la nr. 35. 

În cadrul investiției, se vor construi un corp nou de clădire, teren de sport de 800 mp, alei pietonale și carosabile, spații verzi pe o suprafață de 22%, locuri de parcare. Noua școală gimnazială destinată claselor 0 – 8 este proiectată să găzduiască un număr de 300 de elevi. 

Marți, 11 iulie 2023, Consiliul Local Tecuci a aprobat documentația și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire unitate școlară nouă în Municipiul Tecuci, str. Ana Ipătescu, nr. 35”. Valoarea totală a investiției este de 30.286.022,04 lei cu TVA, respectiv 6.118.388 euro, fonduri asigurate integral prin Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Sumele neeligibile care pot apărea pe durata implementării proiectului vor fi asigurate de la bugetul local. Perioada de finalizare a investiției este de 36 luni, calculate de la data semnării contractului de finanțare.