Furturile din locuințe și evadările repetate l-au condus după gratii

 

Miercuri, 12 iulie 2023, în urma activităților investigative și de cercetare efectuate cu privire la comiterea a două infracțiuni de evadare din arestul la domiciliu, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a unui tânăr de 19 ani, domiciliat în satul Plevna, comuna Rediu, județul Galați. 

Persoana în cauză se afla sub măsura arestului la domiciliu, măsură stabilită prin decizia Judecătoriei Târgu Bujor la data de 6 iulie 2023. Acesta este cercetat în altă cauză penală în care este bănuit pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat din locuință. 

Tânărul nu a respectat măsura dispusă de instanța de judecată și în două rânduri a părăsit locuința din satul Plevna, aspect constatat de polițiștii care s-au deplasat la adresă pentru verificări în data de 6, respectiv 7 iulie 2023. În data de 7 iulie, cel în cauză a fost depistat pe raza comunei Pechea, de unde a fost condus la sediul Secției 2 Poliție Rurală Smârdan pentru cercetări. 

În cursul zilei de joi, 13 iulie 2023, tânărul de 19 ani a fost prezentat la Parchet, iar ulterior la Judecătoria Târgu Bujor, pentru dispunerea unei măsuri preventive, transmite IPJ Galați. 

Instanța de judecată a admis propunerea comună a procurorului de caz și a organului de cercetare penală și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Se face precizarea că acesta este cercetat în alte 8 cauze penale, în care este bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat din locuințe.