Trafic restricționat în județul Galați

 

Din cauza creșterii temperaturilor zilnice peste valoarea de 36 °C sunt necesare a se institui restricții de circulație pe drumurile naționale care tranzitează zonele sub avertizare de cod portocaliu (conform hărții). 

Aceste restricții au la bază avertizarea meteorologică emisă astăzi de către ANM prin care se menționează că joi, 13 iulie, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei valul de căldură și caniculă se va intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime în general de 38-40 °C. 

 Astfel, astăzi, în intervalul orar 15 – 20, va fi restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele Teleorman, Dâmbovița, Argeș, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Olt, Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Timiș, Caraș Severin, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, se arată în comunicatul CNAIR. 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi traficul se va desfășura în condiții normale. 

Se amintește conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin. 2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepția: 

– Transporturilor de persoane; 

– Transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală; 

– Vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră; 

– Transporturi funerare; 

– Transporturi poștale; 

– Transporturi de echipamente de prim ajutor; 

– Transporturi pentru distribuire de carburanți; 

– Transporturi de mărfuri sub temperatură controlată; 

– Transporturi pentru tractări vehicule avariate; 

– Transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate; 

– Transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării; 

– Transporturi apă îmbuteliată; 

– Transporturi produse provenite din exploatări agricole; 

– Transporturi militare implicate în exerciții multinaționale. 

De asemenea, pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale CNAIR și utilajele închiriate de la firmele cu care CNAIR are contracte de lucrări în derulare.